
El pròxim divendres dia 2 d’agost a partir de les 20:30h tindrà lloc Artdemossa 2019. La Fundació Cultural Coll Bardolet participa, junt a l’Ajuntament de Valldemossa, en aquesta vetllada artístic-festiva on es podrà gaudir, a la nostra seu, d’exposicions, concerts, i servei de bar.
Al primer pis de la Fundació tenim l’exposició permanent d’obres emblemàtiques de Coll Bardolet. A més, de la Col·lecció de Vall de Núria, conformada per obres cedides per Ferrocarrils de Catalunya, de la seva sala de pintura destinada al pintor català ubicada en Vall de Núria.
Al segon pis, l’exposició col·lectiva 3 FORMES, on els artistes Bàrbara Juan, Pep Guerrero i Joan Sastre s’apropen a l’univers de la sabata mitjançant el seu propi llenguatge i concepció de l’art a través de la ceràmica de Bàrbara, les estampes en objectes quotidians de Pep i la fotografia de Joan.
Al tercer pis, les Sales Municipals ofereixen l’exposició d’Enric Calafell, titulada La mirada de Sand segons Calafell. En aquesta es pot apreciar el paisatge del poble de Valldemossa i la Cartoixa mitjançant les fotografies fetes per Enric.
A la planta baixa es podran veure algunes obres de l’artista Tamara Lloyd-Cox. Tamara (1991, Mallorca) va estudiar Disseny de Moda i Arts Plàstiques a la Universitat de Barcelona, i Estampació Digital sobre Tèxtil a Madrid. Ha creat la seva pròpia marca The Cocowear, així com la coneguda sèrie Hello Guiris!, il·lustracions que tracten la massificació i contaminació que sofreix l’illa de Mallorca amb un toc d’humor i sàtira. En aquesta ocasió podrem veure un altre tipus d’il·lustracions de temàtica més simbòlica amb imatges de naturalesa i animals salvatges, amb colors vibrants i vius.
Dins l’ambient festiu, també es podrà gaudir dels nostres concerts. A les 21:45h el grup Hattori Hanzo Surf Experience, composat per Gabriel Escalas i Pep Lirola (guitarres), Jonás Roldán (baix), Tuti Bezares (bateria), Jaume Clement (trompeta) i Raúl Morán (trombón). Nascut en 2010 amb un estil de surf instrumental i amb influències del western, un tipus de música que aporta un punt diferent a la resta de bandes actives a les illes. Han compartit escenari amb bandes com Los Coronas, Els Aphonics, Corizonas i Tiki Phantoms, a més de les internacionals Molotov, US Bonds, Moon Explosion, entre d’altres. Els seus temes tenen una melodia de guitarra amb una base rítmica amb caràcter que aconsegueix generar una atmosfera plena d’energia i força.
I per acabar la vetllada, a les 23:45h, el músic Rigo Pex, més conegut com MENEO. Ell és un guatemalenc establert a Madrid que va estudiar musicologia, a més de ser performer i presentador. Va encunyar el terme “electropical”, un estil que mescla la música electrònica amb ritmes tradicionals llatins. També experimenta amb objectes com gameboys, videojocs o ordinadors obsolets que inclou en els seus concerts en viu. En definitiva, MENEO incita al moviment amb líriques estrafolàries i ritmes descarats que l’allunyen del ball edulcorat.
I per a rematar, durant tota la nit, al carrer Blanquerna, front a l’entrada de la Fundació, tindrem al Clúster, de Cómic i Nous Media de Mallorca, que tindrà la seva pròpia parada amb el seu llibre La Costa de Mallorca, dibuixos originals, prints i altres publicacions. La Costa de Mallorca recull un recorregut de l’illa mitjançant il·lustracions i historietes de Bartolomé Seguí, Nívola Uyá, Margalida Vinyes, Enriqueta Llorca, Pere Joan, Jaume Balaguer, Àlex Fito, Ata, Joan Escandell i Joan Miquel Morey, Tomeu Pinya, PepMi, Linhart, Flavia Gargiulo, Marta Masana, Juan Roig, Vaquer, Gonzalo Aeneas, saeta, Tatúm, Canizales i Feliu Renom. A més de nou microrelats de Gabi Beltrán. En aquesta ocasió comptarem amb: Canizales, Pere Jan, Francesc Grimalt, Feliu Renom i Tatúm entre d’altres. Tots ells signaran exemplars a tots els que s’apropin.
Entrada gratuÏta.