La Fundació Cultural Coll Bardolet es va constituir el mes de Gener de 2005, fruit del desig de l’artista Josep Coll Bardolet (Campdevànol, Girona 1912 – Valldemossa, Illes Balears 2007) de llegar part de la seva col·lecció de pintures al poble on va viure des de 1944.

El Patronat de la Fundació està format per representants del Govern de les Illes Balears, de l’Ajuntament de Valldemossa i del Consell de Mallorca, familiars i amics de l’artista.

La Fundació té dos objectius principals: d’una banda preservar, exhibir i difondre l’obra pictòrica de Josep Coll Bardolet i d’altra la promoció de la cultura en tots les seus aspectes i variants.

La seu de la Fundació Cultural Coll Bardolet es troba a un cèntric edifici de la vila de Valldemossa, rehabilitat gràcies a la col•laboració del Govern de les Illes Balears. La primera planta ofereix una mostra permanent de les pintures de Coll Bardolet; es tracta sobre tot de paisatges de Mallorca, però també s’hi poden contemplar natures mortes, composicions amb flors i les seves conegudes escenes de balls populars mallorquins. L’espai de la segona planta està dedicat a exposicions temporals i a la planta baixa es realitzen diferents activitats culturals, com ara conferències o concerts. A més, hi ha una sala d’audiovisuals i un pati amb amfiteatre on es poden realitzar activitats a l’aire lliure.